116 000 – gemensam nödtelefon

Civilförsvarsförbundets generalsekreterare, Anders M Johansson, uppmärksammar i ett brev till sina motsvarigheter i Rädda Barnen, Röda Korset och Bris, att Europeiska kommissionen den 15 februari 2007 har fattat ett beslut om att i alla medlemsländer reservera en nummerserie som inleds med 116 för harmoniserade nummer av så kallat samhälleligt värde. Han pekar på att det i en bilaga till beslutet anges att numret 116 000 har reserverats för en telefonjour för saknade barn. Redan nu finns sådana nationella nödnummer i 14 EU-länder. Det gäller dock inte Sverige, skriver Johansson, och undrar om organisationerna är beredda att agera för att även barn, föräldrar och andra bosatta i Sverige får tillgång till nödnumret 116 000 anpassad till svenska behov och förutsättningar?

Bra initiativ från Civilförsvarsförbundet, som jag tycker går från klarhet till klarhet i sitt arbete för skydd, säkerhet, trygghet och överlevnad. Och som gör det alla borde – har fokus på barnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s