Journalistisk närvarokänsla

Resumé skriver: ”Danska gratistidningen Nyhedsavisen hade mycket närvarokänsla i sin rapportering från kravallerna på Nørrebro i Köpenhamn. Lite för mycket närvarokänsla. Journalisten deltog själv i kravallerna och slängde sten på polisen.”

Det får mig att minnas när jag bodde på Söder i Stockholm i slutet av 90-talet och promenerade rakt in i en Reclaime the Streets-demo. Intresserat betraktade jag när tre kamerateam låg på gatan runt en liten, liten eld och filmade medan ungdomar dansade runtomkring. På den tiden var det mer demonstration än kravall. De hade fullt upp med att se till så de inte fick med varandra i bild, vilket var svårt eftersom elden omfattade ungefär tre cigarettpaket och en tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s