Och vinnaren är….

Igår var det årsmöte med Företagarna i Falköping. Sedvanliga årsmötesförhandlingar övergick i rundvandring på Kinnarps huvudkontor och produktionsanläggning i Kinnarp, Kinnarps är idag den tredje största kontorsmöbeltillverkaren i Europa. Med nästan 2000 anställda och en omsättning på 2 508 225 000 SEK (2004-2005) är det lätt att imponeras av detta familjeföretag mitt ute på landsbygden. VD Henry Jarlsson gav en intressant bild av företagets framväxt, inte minst tryckte han på det ansvar man har som företagare att tänka långsiktigt, att våga investera och satsa.

Efter rundvandringen var det högtidlig prisutdelning till Årets Rookie och Årets Företagare. Gästgiveriet i Floby (Tom Grönberg, Jan Petersson och Lars-Gunnar Silvander) tog hem segern i Rookie-klassen. Dessa tre göteborgare tog beslutet att göra något nytt i livet, de hamnade i Floby och driver nu Gästgiveriet. Sådana modiga beslut skall premieras!

Börje Näsström på Börje Näsströms Åkeri AB tog inte oväntat titeln Årets Företagare. Företaget är en riktig gasell och växer så det knakar. I motiveringen framhölls också att företaget drivs med omsorg om de anställda, något som är omvittnat i Falköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s