"Talibanisering" av Pakistan

Ekot rapporterar idag om en ”Allt snabbare talibanisering i Pakistan”. Professor Pervez Hoodbhoy intervjuas. Han har hört att en mullah i ett radiosänt tal har kallat hans kvinnliga kolleger och studenter för prostituerade, och sagt att hans universitet är en bordell. Hoodbhoy säger i reportaget att det pakistanska samhället nu nått en nivå av talibanisering som han aldrig sett tidigare.

Shaun Waterman skriver, i en läsvärd artikel om Pakistan för ISN Security Watch, om president Pervez Musharrafs kritiserade strategi att sluta fredsavtal med lokala ledare utmed den afghanska gränsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s