Tanka lokalt

Falköpings kommun tar i från tårna och deklarerar att man är ”på god väg att förverkliga modellen för det hållbara samhället”. De kanske inte är helt sant, men det händer faktiskt en del i positiv riktning. Det senaste är gårdagens invigning av en tankstation med fordonsgas. Falköpingsborna kan härmed tanka ett lokalt producerat förnyelsebart bränsle. Tankstationen utgör en del av kommunens biogassatsning.

Falköpings kommunalråd Ulf Eriksson (c) har uppvaktat miljöminister Andreas Carlgren i frågan om statligt stöd för kommunens planer på att tillsammans med lantbruket på Falbygden utveckla ett ledningsnät för leverans av biogas, biogas som sedan uppgraderas till fordonsgas.

Ulf Eriksson överlämnade vid mötet en skrivelse där kommunens planer utvecklas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s