Arga unga muslimska män

Per Gudmundson skriver i sin ledare (SvD) idag om det faktum att förbluffande många bilder på arga unga muslimska män är fotografier som föreställer samma person. Han förekommer tydligen så ofa att uppmärksamma bloggare har gett honom namnet Islamic Rage Boy.

Gudmundson skriver:

”I själva verket slås man av tanken att nyhetsbyråerna aktivt söker upp samma extremistgäng varje gång dramaturgin kräver arga muslimer. Och att vi aldrig får veta vad de andra muslimerna tycker.”

Gudmundsons blogg finns länkar till relevant bildsammanställning och texter om företeelsen.

En kommentar

  1. Robban

    Arga muslimer i andra lander kan vara en fara for alla, om lustiga teckningar sprids da kan var ambassad brannas ner, som i Pakistan. Medias roll borde granskas. Ibland skapar dom situationer helt onodigt bara for att fa en story. Som de danska teckningarna orsakade upplopp och flera dodsfall, men det orsakades av falsk informtion som spreds av de danska muslimerna. Var teckningarna bara ett svepskal for att skapa generellt hat emot vast kanske. Arga muslimer med eller utan karnvapen kan vara farligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s