Läsvärt

Blogginlägg nummer 400 sedan starten den 11 februari 2007 handlar om försvarsekonomi. Jag har först nu uppmärksammat Bo Pellnäs artikel i Expressen den 19 januari. Den förtjänar genomläsning. Han tar upp både Försvarsmaktsinterna orsaker till försvarets pengaproblem, likväl som orsaker som går att härleda till den politiska nivån.

  1. Anonymous

    Jag delar inte hans uppfattning om släpphäntheten hos Försvarsmakten förbandschefer. om man granskar utfallen de senaste 10 åren framgår det att de, som regel, uppfyller sina ekonomiska åtaganden och att orskerna till överskridande ofta återfinns inom andra centrala processer. Med andra ord – Bo har för gammal kunskap och erfarenhet för att rättfärdiga påståendet att dagens förbandschefer skulle vara ekonomiskt oansvariga.kalle

  2. Annika Nordgren Christensen

    Så är det nog. Jag tyckte det var intressant att läsa en officers (om än pensionerad) betraktelser över detta. Kanske är det så att Försvarsmakten borde vara lite mer aktiv själv, på fler nivåer än ÖB/HKVInfo, i den offentliga debatten? Det hade varit bra tycker jag för insyn och fördjupning. Särskilt intressant hade varit om de gamla försvarsgrenarna, med sina respektive ledningar, hade yttrat sig om aktuella frågor, t.ex. ett eventuellt anskaffande av ”SuperJAS”. Då hade man som politiker fått några olika världsbilder att förhålla sig till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s