Regeringen tuffar till sig

Miljöminister Carlgren meddelade vid dagens presskonferens att man skickar tillbaka ansökan till Nordstream med uppmaningen att fylla på och återkomma. Regeringen kräver inte uttryckligen att en landbaserad sträckning redovisas, men att bolaget både ska redovisa en ”alternativ sträckning” och konsekvenserna av ett ”nollalternativ”, dvs. att man inte drar någon gasledning alls.

I Studio Ett debatterade idag DN-debattskribenten Krister Wahlbäck och miljöministern. Man kan lyssna i efterhand här.

En kommentar

  1. Anonymous

    Det är ju bra att de tuffar till sig. Svenskarna har ju inte varit så duktiga på det de senaste ca 200 åren gällandes Ryssland som motpart.Gazprom, Kreml-kontrollerat.NordStream vars VD är tidigare Stasi-agent.Det är svårt att inte se risker i ett sånt samarbete.Och så av en händelse tänker de lägga en service station utanför Gotlands kust. Låter precis som den gamla trätan vi hade med Sovjet gällandes Gotland och territorialgränsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s