Opinionen i Irak

Reuters rapporterar från Baghdad idag om en opinionsmätning som BBC publicerade igår.
Den indikerar att betydligt färre är optimistiska när det gäller framtiden nu, än vid en liknande undersökning 2005. 35 procent väntar sig en förbättring under det kommande året, jämfört med 64 procent 2005.

I Baghdad har 100 procent inte så mycket eller inget förtroende alls för de USA-ledda styrkorna. Totalt yttryckte 18 procent förtroende och 69 procent menar att deras närvaro gör säkerheten sämre. På svaret om deras liv var bättre eller sämre nu än före invasionen, menade 43 procent att det var bättre och 36 sämre och resten att det var ungefär samma. Men, trots detta, menar bara en tredjedel av de tillfrågade att de USA-ledda styrkorna bör lämna landet nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s