Budskap när det rockar som bäst

Jan Isakson, pressekreterare på Greenpeace, skriver i Dagens Media om deras kommunikationsarbete. Han berättar hur grunden lades i och med att Robert Hunter på 60-talet studerade för den kanadensiske kommunikationsteoretikern Marshall McLuhan. Hunter hade snart utvecklat tankarna till ett eget koncept för att förändra världen – media mindbombs. Ett koncept som Greenpeace framgångsrikt har arbetat med sedan dess.

Isakson skriver: ”Men Hunters anda, galna kreativitet, nyhetsnäsa och känsla för storytelling genomsyrar ännu Greenpeace budskap när det rockar som bäst. Om storyn finns där, som att en kemikalietanker dumpat gift som tagit livet av tio människor, förgiftat 10 000-tals men den vill smita från ansvar, då räcker det att bara segla in och ställa sig i vägen. David mot Goliat.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s