4,1 miljarder kronor

Ekot uppger idag att JAS-satsningen (som jag har skrivit om här förut) finns med i regeringens vårbudget och att ombyggnaden av 31 flygplan uppgår till 4,1 miljarder kronor. Det nya i denna nyhet är att kostnaden redovisas och att det faktiskt är i vårbudgeten satsningen presenteras, och inte i en särproposition – vilket hade varit det riktiga.

4,1 miljarder kronor.
4,1 miljarder kronor.

World Health Day infaller den 7 april. Målet med denna dag är att uppmana regeringar, organisationer och näringsliv att ”Investera i hälsa, bygg en säkrare framtid”. Under Försvarsberedningens Moskvabesök fick vi ta del av skrämmande siffror när det gäller spridningen av HIV/AIDS i Ryssland. När man tar del av vilka satsningar som görs för att motverka spridningen, framstår 4,1 miljarder än mer häpnadsväckande i relation till annat man kan göra för att öka säkerheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s