Hatbrott i Ryssland

Ekot rapporterar idag att utländska gäststudenter i Moskva har fått utegångsförbud idag för att undvika att de utsätts för rasistattacker. Ryska rasister och neonazister firar Hitlers födelsedag. Varje år har det inneburit attacker mot mörkhyade utlänningar.

Människorättsorganisationen Sovas rapportering om hatbrott i Ryssland finner man här. Bara i år har minst 24 dödats och mer än 130 skadades i rasistiskt influerade attacker.

Ryska underhuset i parlamentet röstade i veckan för att skärpa straffen för extremism, rasism och användandet av neonazistiska symboler. Problemet är att hatbrott i domstolar har dömts som vanlig kriminalitet, vilket försvarsberedningen också fick höra under vår resa till Moskva nyligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s