ÖB hos Adaktusson

ÖB Håkan Syrén var hos Adaktusson (TV8) igår. Han sade, apropå besparingarna, bland annat att ”det är i grunden en omavvägning som måste göras för att klara detta” och att ”det gäller att föra ett resonemang om vilka uppgifter vi ska ha”.

Syréns budskap är tydligt: ”Nu har det skruvats i resurserna och då måste det skruvas i uppgifterna”.

Budskapet om uppgifterna kan dock inte tolkas på annat sätt än att ÖB ger de som vill se en ökad tyngdpunkt vid det nationella försvaret rätt. Han kritiserar Försvarsmaktens nuvarande numrär -kopplat till ett resonemang om hur Sverige skulle hantera en invasion- och instämmer i den oro över hur invasionshotet skrivs bort, som några av sommarens debattörer (t.ex. Bo Pellnäs) har uttryckt.

Svenska Dagbladet (TT) skriver om ÖB:s framträdande här.

  1. Anders

    Oseriöst att bara banta. Synd att det politiskt korrekta får styra utan hänsyn till verkligheten runtomkring oss.Att inte längre ha ett invasionsförsvar är rena rama galenskaperna.Sverige borde gå med i NATO och satsa på en riktig och fungerande försvarsorganisation. Kanske utlandsstyrkorna kan vara ett frö som kan växa till sig och ersätta den förstelnade och ineffektiva försvaret vi har idag.Det är svårt att få erfarenhet från verkliga konflikter bakom ett skrivbord på HK.

  2. Anonymous

    Svenskar och alla andra som bor i detta land. Ni som tycker att försvaret inte är värt 40 miljarder eller mer har troligtvis aldrig upplevt krig. Vad är du villig att betala för att slippa se ditt hus brännas ner och din familj dödas.Vakna nu, va inte så blåögda och naiva. Var lyckliga så länge vi har fred. ”En soldat är sällan populär förrän fienden knackar på dörren”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s