Konsten att sammanfatta en rapport i sex punkter

Lars Danielsson, som var ordförande i Försvarsberedningen 1997-2000, har plockat fram den delrapport som Försvarsberedningen under hans ledning presenterade för ganska exakt tio år sedan och jämfört betänkandet ”Svensk säkerhetspolitik i ny omvärldsbelysning” med den omvärldsanalys – ”Säkerhet i samverkan” – som beredningen nyligen presenterade. Han skriver om sina slutsatser på Utrikesbloggen.se idag.

(Och nej, jag länkar faktiskt inte därför att Lars skriver en snäll rad om mig, utan för att han i några korta punkter på ett klart och pedagogiskt sätt sammanfattar det hela.)

En kommentar

  1. Birger Schlaug

    Du kan gått citera vad han skriver så slipper man leta… ”Den skickliga miljöpartistiska försvarspolitikern Annika Nordgren Christensen kan med rätta glädja sig åt att tio år av idogt arbete nu givit resultat. Den främsta anledningen till att jag och andra höll emot hennes strävanden för tio år sedan var att vi inte såg att Försvarsmakten borde eller kunde spela en roll i bekämpandet av klimathotet. Det problemet har vi nu kommit runt och det är bra. ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s