Revision och information

Riksrevisionen har granskat Försvarsmaktens årsredovisning för 2007.

Bland mycket annat kan man på sidan fyra läsa om Försvarsmaktens pensionsskuld till Statens Pensionsverk. Riksrevisionen skriver att det finns en skuld som uppgår till ca 70 miljoner kronor som kommer att belsta verksamheten de närmaste åren och som man inte har avsatt medel för i balansräkningen.

Försvarsmakten nämner inget om detta i sin kommentar till granskningen.

– Mer ordning och reda i böckerna och bättre intern styrning och kontroll, men ändå en invändning är nog en bra sammanfattning, säger Gunnar Magnusson på Högkvarterets ekonomistab.

En kommentar

  1. Josef

    Efter att bara ha skummat igenom årsredovisningen och budgeten för kommande år så jag kanske inte helt torrt på fötterna nu. Försvarsmakten har varit ganska tydliga med att man har löst ekonomin för 2007 inom givna rammar och att man kommer att klara 2008 om överföringen från materielkontot genomförs. Alltså inga problem där men problemet är nästkommande år. Där har man satt ned foten och begärt av regeringen att peka med hela handen och lösa problemet. Mer pengar eller mindre verksamhet? Skulle vara intressant att veta hur du Annika skulle vilja lösa försvarsmaktens ekonomiska problem?mvh Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s