Stolt över myndigheterna på Pride

Dagens prideparad innebar premiär för uniformsklädda försvarsmaktsanställda. Det var nämligen första gången som officerare och värnpliktiga fick bära uniform i prideparaden. Detta möjliggjordes av en ny riktlinje (ett förtydligande avseende tolkningen av Försvarsmaktens uniformsreglemente) som innebär att Försvarsmakten inte ser prideparader som en politisk demonstration, vilket tidigare varit skäl till att inte få bära uniform.


Räddningsverket
märks också under Europride med budskapet ”Räddningstjänst för alla – självklart”.

En kommentar

  1. Halldin

    Får en sådann enkel människa som mig, är det en självklarhet att staten, med dess myndigheter. Är för alla människors lika värde. Att då ställa upp i tex pridefestivalen. För att visa att man inte har något emot HBT människor, visar man ju endast att man faktiskt behöver visa det. Dvs att man inte alls som en statlig myndighet ansåg att alla var lika värda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s