I flygande fläng

Den 10 oktober 2008 meddelade man från försvarsdepartementet att regeringen hade antagit direktiv för en utredning om hur förmågan att understödja Försvarsmaktens insatsförband med helikoptrar ska bibehållas respektive förbättras.

Försvarsminister Sten Tolgfors sade i pressmeddelandet att utredaren ska se över hur förmågan att understödja Försvarsmaktens insatsförband med helikoptrar ska bibehållas respektive förbättras, samt vilka krav det ställer på dimensionering och organisation av helikopterförbanden. Utredaren ska analysera vilka av Försvarsmaktens operativa helikoptersystem som kan och vid behov bör vidmakthållas. Utredaren ska utvärdera erfarenheterna av genomförda upphandlingar av helikoptersystem samt analysera flygsäkerhetsrelaterade frågor och föreslå förbättringsåtgärder.
Bra, men nu har denne utredare -som ännu inte är utsedd- bara fem veckor på sig innan han eller hon skall redovisa en delrapport om helikopter 4-systemet (den 31 december)!

En kommentar

  1. Wiseman

    Det är VÄL sent att försöka fastställa en ”helikopterförmåga” för Sverige i det här skedet. Det skulle ha gjorts långt tidigare. Hkp 4 är körd i botten och klarar inte en stridsmiljö. Hkp 14 är inte operativ på många år. Hkp 10 vill regeringen skicka en (1) till Afghanistan, när alla som vet hur helikoptrar fungerar och hur mycket underhåll de kräver säger att det krävs MINST 3 st på plats för att hålla en i gång över tiden.Mitt förslag: Utse en utredare ur helikopterflottiljens personal och då från en väldigt låg nivå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s