Handelskammare på dekis

”I det tysta varnar dinosaurierna oss om
att arter
som inte kan anpassa sig till ändrade villkor
dör ut.”

VD:n för Västsvenska industri- och handelskammaren, Anders Källström, har spridit sin visdom genom Bohusläningen.

Anders Källström, som enligt tidningen ”arbetar för att näringslivet ska växa häromkring”, tycker att utgången av en eventuell Volvoaffär har betydelse för Sverige, inte minst för Uddevalla. Och det kan man naturligtvis hålla med om.

– 300 000 människor är beroende av att det går bra för bilindustrin i Sverige. I Västsverige är vi extremt bilberoende (…) Det visar väl att det är jätteviktigt att Volvo personvagnar går en bra framtid till mötes, säger Källström.

Sedan går han igång ordentligt:

”- Därför är det också viktigt att politiker inte pratar en massa skit om bilåkning, som att man ska undvika det och liknande. Ska man charma ägaren till bilfabriken går det inte att vara emot biltrafiken, men för bilfabrikerna, säger han frankt.

Kan du precisera dig lite?

– Ja, man bör sätta miljöpartisterna på plats, så de inte förstör vår ekonomiska framtid. Det vi minst behöver just nu, är negativa debatter om bilens påverkan på miljön.”
Vilken underbar företrädare för Västsvenska industri- och handelskammaren! Kan man dra någon annan slutsats än att det är en handelskammare på dekis? Jag menar, är det någon miljöintresserad företagare som blir intresserad av att engagera sig i hans verksamhet? Jag får associationer till en ensam dinosaurie, ropandes i öknen efter någon annan representant för sin utdöende art.

En kommentar

  1. Birger Schlaug

    Om det vore så väl. Tyvärr förekommer de där dinosarna i näringslivet mer än du nog tror. Har du badat herrbastu i samband med ett näringslivsseminarie så skulle du veta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s