Moore ger mer

Michael Moores nya USA-kritiska film ”Sicko”, som går upp på biograferna i slutet av månaden, är ett angrepp på sjukvårdssystemet i staterna. Bland annat tar Moore med sig sjuka räddningsarbetare från 11 september till Kuba för att de skall få vård (!). Föga förvånande är filmen under republikansk attack och Moore utreds av regeringen för tilltaget med Kubaresan (brott mot embargot), vilket kan resultera i fängelse eller böter.

Mannen är ett PR-geni, med ett hjärta. Han har -utan att ge sig till känna- hjälpt sin argaste kritiker med US$12,000.

Jim Kenefick driver Moore-bashing bloggen Moorewatch.com, där han under lång tid har gått hårt åt Moore. När hans fru blev svårt sjuk vädjade Kenefick om hjälp på sin blogg, då paret saknade sjukförsäkring. Moores donation blev räddningen. Kenefick låter sig dock inte imponeras så lätt. Han skriver såhär på sin blogg:
”He paid US$12,000 so that you, the press, would focus on what a ‘nice guy’ he is and in the same breath, make me look like a jerk.”

  1. Hellstream

    Tycker det säger mer om det ogina högerspöket Keneficks misantropi än om Michael Moores empati. Alternativet till donationen hade kanske varit hustruns död och då kan man väl unna Moore en välförtjänt poäng i hans kampanj mot det ruttna sjukvårdssystemet i USA. Med 40 miljoner ofärsäkrade (fattiga) människor i landet är det en skamfläck. Och med det ökande snacket om att egenavgifter ger frihet är vi kanske snart där vi också.Om friheten för den fattige är att köpa vad han vill är den inte mycket värd. (fritt efter Hoola Bandoola Band).

  2. Claes Leo

    ”He paid US$12,000 so that you, the press, would focus on what a ‘nice guy’ he is and in the same breath, make me look like a jerk.” kommenterar Jim Kenefick..Men han är ju en idiot, varför har han inte skaffat sig en sjukförsäkring om han nu tror på det amerikanska systemet?Han är en s k ”free rider”, d v s han vill inte betala för sjukvården utan ber andra om hjälp när han behöver det.Han snyltar på andras solidaritet utan att bidra själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s