Strategi mot terrorism

Idag (fredag) presenterar regeringen en nationell strategi mot terrorism, för riksdagen. Det skriver utrikesministern och justitieministern på DN-debatt.

Ett ”samlat grepp om terrorismfrågan” skall tas, skriver ministrarna. Dock utan att presentera några konkreta förslag – i alla fall inte i artikeln. Istället skriver man att ”Senare under våren kommer berörda myndigheter att följa upp den strategi som nu presenteras för riksdagen med en handlingsplan. Planen ska innefatta konkreta åtgärder för att förbättra samverkan, utbildning och det operativa arbetet”.

I artikeln står det också att ”Målet är att Sverige ska möta terroristhotet med hjälp av en bred beredskap, god samordning och ett effektivt resursutnyttjande (…) Samordningen mellan myndigheterna måste bli ännu bättre”.

Intressant. Det skall bli mycket spännande att läsa regeringens strategi (den finns ännu inte på nätet).

 1. Anonymous

  Då är det viktigt att kommunikationen fungerar på ett lämpligt vis.Att göra ett sånt tolkar en del i öst samma som när vi ser att de plågar ihjäl soldeter från väst.Hoppas Bildt är medveten om detta när han skriver det.

 2. moypi

  ”Den internationella terrorismen utgör tveklöst en av vår tids största politiska utmaningar.” En av vår tids största?Snacka om att ha noll koll, eller så försöker de fortsätta skrämma folk som i USA.

 3. Rock Pilgrimages

  Håller med Myopi, vart är terroristerna som trakasserar Sverige?Bin Laden själv nämnde Sverige som idealland i en av hans bandupptagningar.Det bästa sättet att bemöta terrorismen är redan inbyggt i vårt lands neutralitet samt religionsfrihet.

 4. Vide

  ”Det råder bred politisk enighet om att Sverige måste ha en hög beredskap att möta de hot som riktas mot vårt öppna samhälle och demokratiska system.”Det låter som Bushretorik i mina öron, på vilket sätt har det riktats hot som direkt uttalats mot det demokratiska samhället?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s